Suroviny: 
615 hladké pšeničné mouky
5 g soli
60 g cukru krystal
1 žloutek
50 g rozpuštěného másla
200 ml vlažného mléka
Kvásek:
100 ml vlažného mléka
42 g čerstvé droždí
2 lžičky cukru krystal
Potěr:
5 g rozpuštěného másla
1 lžička hnědého rumu
Uděláme kvásek, tak že 50 ml mléka, droždí a cukr vymícháme vidličkou do kašičky a dolijeme 50 ml mléka a necháme vzejít do pěny na teplém místě (dle teploty v pokoji kvásek někdy kyne 15 min. a někdy 30 min., důležité je, aby vzešel a zpěnil)
Postup:
Připravíme si dostatečně velkou mísu, neboť těsto bude kynout, tak abychom předešli tomu, že nám těsto bude přetékat přes mísu.
Prosejeme mouku, přidáme sůl. Cukr, žloutek a rozpuštěné máslo rozmícháme ve vlažném mléce (200 ml) a vlijeme do mouky se solí, lehce promícháme a na to vyklopíme vzešlý kvásek.
Tip: Hněteme 15 min.
Těsto nelepí na stěnách mísy.
Necháme kynout 30 min. na teplém místě v přikryté míse.
Tip: nastavíme si budíka, abychom dodrželi tu správnou dobu kynutí
Po té znovu promícháme, vyklopíme na pomoučený vál/fólii, vyválíme na válu a pomocí vykrajovátka vykrajujeme srdíčka.
Dáváme dále od sebe, jelikož nakynou.
Přendáme na plech na pečící papír a necháme koblihy kynout 20 min.
Rozpálíme troubu na 170 st.
Vložíme plech.
Pečeme 15-18 min. na 170 st. (v elektrické troubě, v jiné troubě počet min. dle toho, jak ze zlatový)
Tip: nastavíme si budíka, abychom dodrželi tu správnou dobu pečení
Po vytažení z trouby, ještě horké potíráme rozpuštěným máslem smíchaným se lžičkou rumu.
Dobrou chuť přeji
S láskou k pečení a ke zdraví Monika 