skoricovy sneci

SKOŘICOVÝ ŠNECI ze špaldovo-žitné mouky

Špalda a žito jsou pro naše zdraví velmi prospěšné, mají méně kalorií a  obsahují více minerálů  a vitamínů než pšeničná mouka. Po konzumaci pečiva ze žitné či špaldové mouky se cítím, že mám více energie. 🤸

Skořice spaluje tuky a má detoxikační účinky. Tak můžeme mlsat zdravě.

Ráda Ti prozradím můj osvědčený a výborný recept. 😋

 🧡 RECEPT: 📖

Suroviny:
300 g hladké špaldové mouky
100 g hladké žitné mouky
3 g soli
60 g rozpuštěného másla
30 g cukru moučka
100 ml vlažného mléka

Kvásek:
100 ml vlažného mléka
25 g čerstvé droždí
2 lžičky moučkového cukru

Uděláme kvásek, tak že mléko, droždí a cukr vymícháme do kašičky a necháme vzejít do pěny na teplém místě (dle teploty v pokoji kvásek někdy kyne 15 min. a někdy 30 min., důležité je, aby vzešel a zpěnil).

Postup:
Připravíme si dostatečně velkou mísu, neboť těsto bude kynout, tak abychom předešli tomu, že nám těsto bude přetékat přes mísu.
Prosejeme mouku přidáme sůl, rozpuštěné máslo (ne horké), cukr a vlažné mléko a vyklopíme vzešlý kvásek.

Tip: hněteme 10 min.

Těsto nelepí na stěnách mísy.
Necháme kynout 1 hod. na teplém místě v přikryté míse.

Tip: nastavíme si budíka, abychom dodrželi tu správnou dobu kynutí a doporučuji neotevírat ani okno. Těsto musí být v teple.

Tip: plech navlhčíme vodou a po té krásně přilne pečící papír, který na plechu drží

Po té znovu promícháme, vyklopíme na pomoučený vál/fólii, rozdělíme na 2 ks a každý vyválíme do tvaru čtverce, potřeme roztaveným máslem a posypeme skořicí a cukrem. Poté srolujeme do role (pořádně utahujeme) a krájíme 2,5 cm silné kolečka.

Přendáme na plech na pečící papír a necháme kolečka kynout 30 min., nejlépe přikryté potravinářskou fólií či dalším plechem.

Poté potřeme rozšlehaným vejcem (může být i rozpuštěným máslem a nebo vlažným mlékem) a pocukrujeme cukrem krystal.

Rozpálíme troubu na 220 st.
Vložíme plech.
Pečeme 7-10 min. na 220 st.                                                                                        (v elektrické troubě, v jiné troubě počet min. dle toho, jak ze zlatový).

Přeji dobrou chuť  🧡

Připravila jsem pro Tebe

e-kuchařku/ebook ke STAŽENÍ ZDARMA

s recepty ze špaldové, žitné a pšeničné mouky na sladké i slané kynuté pečivo 🥐🍞 🥖🥯🍪

Stačí jen kliknout na podtržený odkaz na

e-kuchařku/ebook a dostaneš se k receptům.  

 

Velké plus je, že uvádím recepty v gramech a militrech, detailních postupech a stupních pečení, takže je 100% záruka, že se vše dokonale podaří.

Zvu Tě ke sledování mých příspěvků na :

Na léto připravuji recepty na letní sezónní limonády 🍹, domácí nanuky a sorbety 🍦 a mléčné koktejly 🍓 🥛 , domácí marmelády a džemy 🧉

podle osvědčených receptur.

➡️ Můžeš SDÍLET A PŘEPOSÍLAT dále mezi přátele, které tyto informace ocení a budou pro ně přínosem. ♾🌎🌠💖👩‍🍳

To je pro mě ta nejlepší forma poděkování. 💝

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *