Kdo jsem?

Mou vášní je pečení slaného i sladkého KYNUTÉHO pečiva ze ŠPALDOVÉ a ŽITNÉ mouky, které jsou zdraví prospěšné a dlouho vydrží vláčné a čerstvé a také rychle mizí z talíře, jak jsou dobré!

Do té doby jsem pekla KYNUTÉ těsto z PŠENIČNÉ mouky a pro ty, kterým se nedaří péci z jakéhokoliv kynutého těsta, mám i pro Tebe připravené tipy a vychytávky, jak docílit výsledku i z pšeničné mouky.

Zaručím Ti, že sklidíš úspěch a rozmazlíte své chuťové buňky díky mým osobně mnohokráte pečeným slaným křupavým houskám, kaiserkám, pletýnkám, burgrům, bulkám, toustovému chlébu, bezkváskovému chlébu, večkám na chlebíčky, ale i sladkého kynutého  pečiva jako jsou Vánočky, mazanec,jidáše, kynuté buchty, buchtičky, trdelník a různé koláče,

s ověřenými, detailními postupy a různými osobními vychytávkami, aby se dosáhlo požadovaného výsledku a chuťové buňky všech strávníků si pochutnaly, kynuté pečivo bylo zdraví prospěšné a Ty jsi sklidil/a poklonu a usínal/a s dobrým pocitem, že se Ti dílo vydařilo a že jste do žaludku dostali tu správnou stravu, která tělo vyživí a neublíží.

Pokud Tě zajímá více o tom, jaké výhody a nevýhody mají různé druhy mouk, můžeš se podívat na můj článek  zde

Pečení se pro mě i v této izolační době covidí stalo relaxem.

Zároveň i pečení začalo bavit děti, které našly v pečení kreativní činnost  a byly pyšné na své výtvory, které se povedly a neproflákaly čas jen u televize či mobilu.

Také jsme ušetřili více času a peněz a nemuseli jsme jezdit každý den pro upečené rozmražené nezdravé polotovary s mnohačetným množstvím chemických přísad, plastů a konzervantů, které obchody nabízejí k prodeji.

Strávila jsem poměrně hodně času vyhledáváním na internetu “osvědčených” receptů na KYNUTÉ pečivo ze ŠPALDOVÉ a ŽITNÉ a PŠENIČNÉ mouky a osobně vyzkoušela tyto recepty, kdy se kynuté pečivo, buď povedlo a sklidila jsem od strávníků úspěch a pochvaly a nebo také mnohokráte nepovedlo a skončilo v bioodpadu, neboť kvásek pořádně nevzešel, těsto nebylo správně vykynuté a nebo bylo překynuté, v troubě se povrch připálil a uvnitř to bylo syrové atd.

Proč jsem začala DOMA péci slané i sladké kynuté pečivo ze ŠPALDOVÉ a ŽITNÉ a PŠENIČNÉ mouky?

Z kupovaného pečiva, i přestože to bylo celozrnné, žitné či ovesné, nám bylo těžko od žaludku, pálila žáha, projevovalo se nadýmání, objevily se vyrážky a po přečtení všech přísad a E, konzervantů na etiketě z obchodu, jsem se nestačila divit, jaké škodliviny  do těla dostáváme.

Většina pečiva je do obchodů dodána jako polotovar zmraženém stavu a tam je rozpékají a prodávají, ale to nemá nic s poctivým zdravým pečením nic společného. Kolikráte je tento zmražený polotovar dovážen z Polska, Rumunska, Maďarska atd.

Kynuté pečivo z obchodu je většinou do druhého dne tvrdé, suché a drobivé. Také chléb z obchodu začíná často brzy plesnivět.

Naprosto mě dorazila informace z netu, že toustový chléb při rozboru obsahuje skleněné a kovové střepy! Odkaz ZDE

https://www.vitalia.cz/clanky/toastovy-chleba-obsahuje-mnozstvi-strepu/

Také jsem jednou viděla v obchodu myš mezi proutěnými koši s pečivem a zhrozila jsem se, jaké mají myši v noci pré, když prolézají mezi nebaleným pečivem a okusují ho a jaké vážné nemoci mohou přenášet na lidi.

Také začala dlouhodobá doba omezení s virusem C, kdy mi vadilo, že v obchodech je volně ložené nebalené pečivo, na které může každý sáhnout znečištěnou rukou, zvláště, když v našem městě se současně objevil virus C se žloutenkou, která se zde vyskytovala 3,5 měsíce.

A proto jsem pro sebe a své nejbližší chtěla udělat to nejlepší!

Ráda Ti, pekařko a pekaři předám své osvědčené a zaručené recepty a  detailní postupy a vychytávky, tak, aby výsledek byl zaručený a aby vám správně vzešel kvásek, aby jste kvásek tzv. neutopili, aby vám kynuté těsto správně vykynulo, aby povrch těsta nebyl připálený a uvnitř těsto syrové a aby pečivo vydrželo vláčné a chutné i následující dny. Vše bez konzervantů a chemických přísad, střepů a zbytků kovů atd., abychom si pochutnali a to zdravě a hravě!

Také Ti usnadním, že dostaneš nákupní seznam, aby jsi něco při nákupu surovin nezapomněl/a a také sdělím délku potřebného času, který u zvoleného pečiva budeš potřebovat, tak, aby kynuté těsto mělo ten svůj “správný čas” a mohl/a jsi předejít neúspěchům.

Pokud máš doma domácí pekárnu, která má program na přípravu kynutého těsta, lze i naprogramovat dopředu spuštění procesu hnětení, kynutí a následného pečení a ráno Tě tak může probudit vůně upečeného chleba.

Chci Ti ušetřit čas a peníze, aby se z Tebe stala “profi” pekařka a pekař  kynutého zdravého pečiva a všichni si pochutnali a pěli na Tvé pekařské umění kynutého pečiva chvály.

Kdo ví, třeba se to stane vaší vášní právě péci kynuté pečivo a stane se Tvou obživou.

Jak víme, malá pekařství se v České republice zavírají pro nedostatek pekařů/pekařek a zase se vracíme do dob našich babiček, kdy ženy doma pekly a věděly, z čeho pečou a pečení se obešlo bez konzervantů, Eček a chemických přísad, střepů a zbytků kovů atd..

Upečené pečivo s láskou chutná mnohonásobně více!