orechy

Je Ti těžko po větší konzumaci OŘÍŠKŮ/OŘECHŮ?

Mám pro Tebe řešení/tip.

Proč namáčet ořechy před konzumací a pečením?
Když ořechy stráví potřebný čas ve vodě, uvolní se nejen prach a případné plísně na jejich povrchu, ale kyselina fytová.

Namáčení ořechů zlepšuje jejich stravitelnost, díky sníženému množství kyseliny fytové také zamezuje úbytku minerálů v těle a umožňuje lepší vstřebávání živin.
Také je více cítit jejich oříšková chuť. Po namočení se mohou také upražit.
Namáčet by se měly ve slané vodě, protože sůl chemický proces v ořeších ještě podpoří.

Různé ořechy vyžadují různě dlouhý čas strávený ve vodě:
kešu – 2 h
arašídy – 12 h
mandle – 10 h
lískové ořechy – 7 h
vlašské ořechy – 4 h
pekanové ořechy – 5 h

Připravila jsem pro Tebe

e-kuchařku/ebook ke STAŽENÍ ZDARMA

s recepty ze špaldové, žitné a pšeničné mouky na sladké i slané kynuté pečivo 🥐🍞 🥖🥯🍪

Stačí jen kliknout na podtržený odkaz na

e-kuchařku/ebook a dostaneš se k receptům.

Zvu Tě ke sledování mých příspěvků na Instagramu a nebo na fanpage na FB.

Pokud Tě můj článek inspiroval, budu vděčná za to, že mě podpoříš a nasdílíš článek svým přátelům, kteří tyto rady ocení a budou pro ně přínosem.

To je pro mě ta nejlepší forma poděkování. 💝

Velké plus je, že uvádím recepty v gramech a militrech, s přesnými a detailními postupy, uvedenými stupňi pečení takže je 100% záruka, že se vše dokonale podaří.

Na léto připravuji recepty na letní sezónní limonády 🍹, domácí nanuky a sorbety 🍦 a mléčné koktejly 🍓 🥛 , domácí marmelády a džemy 🧉

podle osvědčených receptur.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *