buchty

JAK PRODLOUŽIT DOBU VLÁČNOSTI U KYNUTÉHO PEČIVA

Znáš Tang Zhong metodu?

Je to asijská metoda, která zaručí, že kynuté pečivo bude nadýchané, měkkoučké a hlavně vláčné ještě v následujících dnech. 

Množství Tang Zhongu, který přidáme do těsta, se řídí množstvím celkově použité mouky v receptu. V Tang Zhongu – směsi  je 10%  mouky s vodou v poměru 1:5.

Příklad: z 500 g celkové hmotnosti mouky použijeme  50 g hladké mouky, které rozmícháme a zahřejeme v 250 ml vody nebo mléku.

 

Postup přípravy:

V menším hrnci metličkou mícháme 50 g hladké mouky se 250 ml vody, na nižším stupni, začneme směs za stálého míchání zahřívat na teplotu 65 °C přibližně 2-3 minuty (nesmí se vařit).

Směs by měla zhoustnout a vypadat jako bílý gel (nesmí se vařit).  

Tang Zhong přendáme do malé misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

 

Pokud víme, že budeme péci kynuté pečivo i v dalších dnech, můžeme si dvojnásobné množství směsi si připravit předem a nechat přikryté fólií v ledničce.

V lednici vydrží 2-3 dny. Doporučuji vyndat 1 h. před pečením z lednice a nechat odstát na pokojovou teplotu.

Tang Zhong se přidává do původního receptu tzn., že i když má tang zhong tu „magickou moc“ udržet pečivo DLOUHO nadýchané a vláčné, tak to není náhrada za droždí, které je v receptu.

Droždí se do receptu normálně přidává. Stejně tak i voda nebo mléko, které jsou v receptu uvedeny.

Z daného receptu se, z  celkového množství, odebírá pouze poměr mouky na Tang Zhong.

TIP: pokud pečeš pečivo ze 2 druhů mouk, tak na Tang Zhong použij vždy tu nejsvětlejší.

Např. pokud v receptu je směs pšeničné/špaldové mouky se žitnou moukou, tak použij hladkou pšeničnou/špaldovou.

Můžeš vyzkoušet Tang Zhong v mých osvědčených a vychytaných receptech, které uvádím níže.

Připravila jsem pro Tebe

e-kuchařku/ebook ke STAŽENÍ ZDARMA

s recepty ze špaldové, žitné a pšeničné mouky na sladké i slané kynuté pečivo 🥐🍞 🥖🥯🍪

Stačí jen kliknout na podtržený odkaz na

e-kuchařku/ebook a dostaneš se k receptům.  

Velké plus je, že uvádím recepty v gramech a militrech, detailních postupech a stupních pečení, takže je 100% záruka, že se vše dokonale podaří.

Zvu Tě ke sledování mých příspěvků na :

Na léto připravuji recepty na letní sezónní limonády 🍹, domácí nanuky a sorbety 🍦 a mléčné koktejly 🍓 🥛 , domácí marmelády a džemy 🧉

podle osvědčených receptur.

➡️ Můžeš SDÍLET A PŘEPOSÍLAT dále mezi přátele, které tyto informace ocení a budou pro ně přínosem. ♾🌎🌠💖👩‍🍳

To je pro mě ta nejlepší forma poděkování. 💝

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *