koláč kynutý

Chci se naučit péci nadýchané KYNUTÉ pečivo

Pečení je pro mě báječný relax a zároveň mě uspokojuje, že pro rodinu upeču kvalitní kynuté pečivo a pro ty, které mají děti nebo vnoučátka, lze i zapojit do pečení a tvorby děti, které jsou pak nadšené, že se jim povedlo v životě něco hodnotného vytvořit vlastními silami a ještě si ve finále celá rodina pochutná.

Najít ten správný postup a recept je umění

Kolikrát jsem strávila hodně času experimentováním s kynutým pečivem a  hledáním receptů na kynuté pečivo na netu a přála jsem si, aby se mi různá kynutá pečiva povedly a kolikrát se mi stalo, že třeba rohlíky a nebo buchty byly tuhé, suché a drobivé a já jsem byla z toho rozčarována.

Problémy, proč se kynuté pečivo nevede

Jsou různé důvody, proč se mi nedařilo upéci nadýchané kynuté pečivo a trvalo mi, než jsem si našla svůj ověřený a vychytaný postup.Ty důvody byly buď v surovinách, jejich poměru, ale i v postupu mícháním surovin a i časovém úseku hnětení těsta či potřebného času ke kynutí.Další problém jsem měla, že jsem neměla dostatečnou informaci, jak správně udělat kvásek.

Osvědčený recept a postup

Nyní mám sbírku osvědčených receptů, na které již nedám dopustit a vím, že se mi po každé dle nich povede upéci nadýchané a vláčné kynuté pečivo a já sklidím od rodiny a přátel pochvalu. Jedním ze základních úspěchů u kynutého pečiva je mít správně vykynutý kvásek. Kynuté těsto lze připravit ze sušeného droždí, ale i z čerstvého droždí. Já používám obě dvě, ALE ne pro každý druh pečiva se zrovna hodí sušené a nebo čerstvé droždí.  A proto v mých receptech najdete právě zvolené to správné droždí, aby jste dosáhli úspěchu.

 

Jak na nejlepší kvásek

Chceš, aby se Ti kvásek podařil a nevíš, jak na to? Povedu Tě krok po kroku. Postup jsem zveřejnila na facebookové stránce ZDE klikni a budeš přesměrována 

Zvu Tě ke sledování mých příspěvků na Instagramu a nebo na fanpage na FB.

Pokud Tě můj článek inspiroval, budu vděčná za to, že mě podpoříš a nasdílíš článek svým přátelům, kteří tyto rady ocení a budou pro ně přínosem.

To je pro mě ta nejlepší forma poděkování. 💝

Připravila jsem pro Tebe

e-kuchařku/ebook ke STAŽENÍ ZDARMA

s recepty ze špaldové, žitné a pšeničné mouky na sladké i slané kynuté pečivo 🥐🍞 🥖🥯🍪

Stačí jen kliknout na podtržený odkaz na

e-kuchařku/ebook a dostaneš se k receptům.

Velké plus je, že uvádím recepty v gramech a militrech, s přesnými a detailními postupy, uvedenými stupňi pečení takže je 100% záruka, že se vše dokonale podaří.

Na léto připravuji recepty na letní sezónní limonády 🍹, domácí nanuky a sorbety 🍦 a mléčné koktejly 🍓 🥛 , domácí marmelády a džemy 🧉

podle osvědčených receptur.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *