Pečení je pro mě báječný relax a zároveň mě uspokojuje, že pro rodinu upeču kvalitní kynuté pečivo a pro ty, které mají děti nebo vnoučátka, lze i zapojit do pečení a tvorby děti, které jsou pak nadšené, že se jim povedlo v životě něco hodnotného vytvořit vlastními silami a ještě si ve finále celá rodina pochutná.
Najít ten správný postup a recept je umění
Kolikrát jsem strávila hodně času experimentováním s kynutým pečivem a hledáním receptů na kynuté pečivo na netu a přála jsem si, aby se mi různá kynutá pečiva povedly a kolikrát se mi stalo, že třeba rohlíky a nebo buchty byly tuhé, suché a drobivé a já jsem byla z toho rozčarována.
Problémy, proč se kynuté pečivo nevede
Jsou různé důvody, proč se mi nedařilo upéci nadýchané kynuté pečivo a trvalo mi, než jsem si našla svůj ověřený a vychytaný postup.Ty důvody byly buď v surovinách, jejich poměru, ale i v postupu mícháním surovin a i časovém úseku hnětení těsta či potřebného času ke kynutí.Další problém jsem měla, že jsem neměla dostatečnou informaci, jak správně udělat kvásek.
Osvědčený recept a postup
Nyní mám sbírku osvědčených receptů, na které již nedám dopustit a vím, že se mi po každé dle nich povede upéci nadýchané a vláčné kynuté pečivo a já sklidím od rodiny a přátel pochvalu. Jedním ze základních úspěchů u kynutého pečiva je mít správně vykynutý kvásek. Kynuté těsto lze připravit ze sušeného droždí, ale i z čerstvého droždí. Já používám obě dvě, ALE ne pro každý druh pečiva se zrovna hodí sušené a nebo čerstvé droždí. A proto v mých receptech najdete právě zvolené to správné droždí, aby jste dosáhli úspěchu.